Warning: include_once(/shared/www/webnews.textalk.com/current/www/dk/include/update_statistics.php): failed to open stream: No such file or directory in /shared/www/webnews.textalk.com/20240307190756-d3338b7/www/dk/include/print_newspaper.php on line 11

Warning: include_once(): Failed opening '/shared/www/webnews.textalk.com/current/www/dk/include/update_statistics.php' for inclusion (include_path='/usr/local/php56/lib/php:.') in /shared/www/webnews.textalk.com/20240307190756-d3338b7/www/dk/include/print_newspaper.php on line 11
Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt, Ullångersbladet

Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt

Fredagsgott
Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt Rödbetor är trevliga, fredagar är speciellt trevliga. Vilken bra kombination. Nytta med nöje. Några av betorna hamnar tillsammans med potatisen i ugnen. Sköter sig själva. Biffarna läggs på grillen. Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt 800 g nöt- eller lammfärs 2 små eller 1 stor grovriven rödbeta 1 msk finhackad kapris 1 ägg Pepparrotsyoghurt 3 dl medelhavsyoghurt 1-2 msk finriven pepparrot en gnutta honung för att lyfta smaken lite salt Börja med att röra ihop pepparrotsyoghurten. Jag tyckte att 1 msk pepparrot räckte, men det är definitivt en smaksak. Blanda riven rödbeta, kapris, ägg, salt och peppar med färsen. Forma till biffar som läggs på grillen. Spara några rödbetor och skär i klyftor tillsammans med potatis. Lite olivolja, salt, peppar och färsk timjan. In i 225 graders ugn till de är mjuka. Till detta en sallad med babyspenat, fetaost, citronolivolja och balsamvinäger. Ibland blandar jag fetaosten i färsen istället. Have a nice friday.
(0)
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare: Anders Böhlin
Webmaster: Anders Böhlin
Redaktion: Anders Böhlin, Anki Hamberg, Eileen Hedström, Hans Jonsson, Ida Stafrin, Olof Wigren
Gå till webbversion