Warning: include_once(/shared/www/webnews.textalk.com/current/www/dk/include/update_statistics.php): failed to open stream: No such file or directory in /shared/www/webnews.textalk.com/20240307190756-d3338b7/www/dk/include/print_newspaper.php on line 11

Warning: include_once(): Failed opening '/shared/www/webnews.textalk.com/current/www/dk/include/update_statistics.php' for inclusion (include_path='/usr/local/php56/lib/php:.') in /shared/www/webnews.textalk.com/20240307190756-d3338b7/www/dk/include/print_newspaper.php on line 11
Tjälknöl av älg, Ullångersbladet

Tjälknöl av älg

Ta 1-1½ kilos djupfryst älgköttsbit och lägg på ett galler. Sätt ugnen på 75° och ställ den djupfrysta köttbiten där i 12 timmar. Lägg sedan köttet i en plastpåse tillsammans med en saltlake på 6 dl vatten, 1½ hekto salt, 1 tesked socker. Låt det stå i 5 timmar. Servera den i tunna skivor tillsammans med en potatissallad och en grönsallad. Köttets smakämnen sägs komma bäst till sin rätt efter en dag. Har man inte älg kan även nöt- eller fläskkött användas.
(0)
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare: Anders Böhlin
Webmaster: Anders Böhlin
Redaktion: Anders Böhlin, Anki Hamberg, Eileen Hedström, Hans Jonsson, Ida Stafrin, Olof Wigren
Gå till webbversion